Koskacukor: Expressz zsemle

2014. augusztus 26., kedd

Expressz zsemle

Már másodjára jártam úgy mostanában, hogy elfogyott a kenyér és nem volt időm már sütni. Kitaláltam, hogy készítek egy lepény kenyérhez hasonló tésztát, amiből fánk szaggatóval szaggatok egy pár pogácsát és megsütöm palacsinta sütőn. Veszíteni valóm nem volt, maximum marad a pékség. De még mindig ez jöhet szóba utoljára előtte inkább kísérletezek egyet. Olyan jól sikerült, hogy rá egy hétre amikor ismét nem volt kenyerem még egyszer megsütöttem, de most reggel fotó szünet volt, ugyanis ezt meg kell osztanom veletek is! :)
A páromnak is nagyon ízlett, ő mind a kétszer szalonna sütés utáni napon a vékonyra felszeletelt szalonnával csinált katonákat. :)
Úgyhogy ne csüggedjetek, ha nincs otthon pékáru süssetek gyors zsemléket, lekvárral vagy kolbászkákkal is isteni!





Expressz zsemle
Hozzávalók (kb. 12 db):
200 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
1 kk. sütőpor
1 kk. só
50 g joghurt
1 ek. olívaolaj
kb. 1 dl víz

Elkészítés:
Tegyünk mindent a dagasztó gépbe és addig dolgoztassuk, amíg a tésztát jól össze nem gyúrta. Kb. 5 perc kell neki ehhez. Ha szükséges öntsünk hozzá még egy kis vizet.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki 5mm vékonyra és fánk szaggatóval szaggassuk ki.
Felmelegített palacsinta sütőre téve, alacsony hőfokon süssük meg mind a két oldalukat. Akkor jó, amikor már egy kis színt kap. Kerámia tálba téve, letakarva sokáig meleg marad, így tovább élvezhetjük a frissességet, melegséget!



2 megjegyzés:

  1. Mekkora ötlet! Nagyon ügyes vagy! Kicsit a scone-ra emlékeztet, hiszen az is sütőporral készül. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, valóban. Ez eszembe se jutott. Az alap ötlet a Naan kenyerem volt, de nem bonyolítottam túl és először abban sem voltam biztos, hogy átsül. De sikerült és tuti többször elfogom készíteni, mert ha elfogy itthon a kenyér akkor bizony nagyon jól jön. Eddig valamilyen sós vagy édes palacsintával oldottam meg. Na jó, ezt sem fogom azért hanyagolni, mert nagy palacsinta rajongók vagyunk! :)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...