Koskacukor: Pupusas

2014. augusztus 29., péntek

Pupusas

Nagyon nagy bűnözős esti vacsis kedvencünk a pupusas, ami eredetileg egy El Salvadorból származó gyorsan elkészíthető étel. A tésztája hasonlít a tortilla laphoz. A töltelék legtöbbször sajtfélék, de lehet sertéshús vagy babpüré. Nálunk szerintem a baconos, kolbászos, sajtos az ami jobban elterjedt.
Az alábbiak szerint szoktam készíteni, a töltelék, pedig éppen ami van a hűtőben. Szerintem bármit tehetünk bele, tökéletes lesz. :)





Pupusas
Hozzávalók (5 db-hoz):
250 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
100 ml víz
50 ml extra szűz olívaolaj
1 kk. sütőpor
1 kk. só

Töltelék:
4 ek. tejföl
5 dkg márvány sajt
1/2 piros kaliforniai paprika
10 dkg bacon

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól gyúrjuk össze annyira, hogy a tészta legyen szép sima és rugalmas. Fóliába csomagolva pihentessük fél órát, addig készítsük el a tölteléket.
A márványsajtot morzsoljuk bele a tejfölbe. A paprikát vágjuk egészen apró kockákra, a bacon-t pedig pirítsuk zsírjára. Miután kihűlt tegyük bele a tejfölbe a paprikával együtt.
A tésztát osszuk 5 egyenlő részre, formáljunk belőle golyókat. Nyújtsuk ovális alakúra, de figyeljünk oda, hogy széles is legyen, így tudjuk becsomagolni szépen a tölteléket.
1,5 evőkanállal tegyünk a tészta közepére, osszuk el egyenletesen hosszában, majd hajtsuk be balról és jobbról. Csípjük össze a végeit, fordítsuk meg és egy picit lapítsuk el. Forró palacsinta sütőbe tegyük, majd csökkentsünk egy picit a hőmérsékleten és így süssük meg mind a két oldalát. (Én egy picit az oldalát is szoktam, így biztosan átsül.)





6 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...