Koskacukor: Túrós-barackos pite

2014. augusztus 21., csütörtök

Túrós-barackos pite

Augusztus 20-án bandáztunk egy picit a Maros parton a párom szüleivel és testvére családjával. Grilleztünk csirkét, sertést, ezen kívül volt még isteni finom saslik is. A fiúk voltak most a szakácsok, mindenkinek jutott egy-egy feladat. Nagyon ügyesek voltak, egyszerűen mindegyik elkészített étel, no meg a szakács is csillagos ötöst érdemel. A lányok készítették a sütit illetve a salátát.
Ezzel a túrós-barackos pitével leptem meg a családot!





Túrós-barackos pite
Tésztához (24 cm átmérőjű piteformához):
250 g fehér liszt
120 g hideg vaj
50 g porcukor
1 tojás
csipetnyi só
3 ek. hideg víz

Töltelék:
500 g házi krémes túró
4 evőkanál zsíros tejföl
1 tejföl
2 evőkanál porcukor (ízlés szerint lehet több)
2 evőkanál vaníliás pudingpor
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál citromlé
1 tk. vanília kivonat

3-4 sárga húsú nektarin

Elkészítés:
A pite tésztát készítsük el először. A liszthez adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat, majd morzsoljuk össze egy kicsit. Üssük hozzá a tojást, szórjuk hozzá a porcukrot, tegyünk bele egy csipetnyi sót és 3 evőkanál hideg vizet. Állítsuk össze a tésztát gyors mozdulatokkal, majd amikor már teljesen összeállt, fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe 30 percre.
Addig elkészítjük a tölteléket, ami végtelen egyszerű. Az összes hozzávalót keverjük ki krémesre, majd felhasználásig tegyük a hűtőbe.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki kör alakúra, majd óvatosan helyezzük a piteformánkba. Korrigáljuk a szélét, ahol kell, majd béleljük ki sütőpapírral és töltsük ki bármilyen nehezékkel, legyen az bab vagy süthető gyöngy és 200°C-ra előmelegített sütőbe süssük 15 percig.
A nektarint magozzuk ki, vágjuk cikkekre.
Vegyük ki a tésztát a sütőből, vegyük ki a papírt és a nehezéket, majd töltsük meg a túrós krémmel, díszítsük nektarinnal. Helyezzük vissza, de most már csökkentsük a hőmérsékletet 170°C-ra és így süssük további 40 percig.







2 megjegyzés:

  1. Ez valami isteni finom lehet!Mindenkepp kiprobalom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban fini volt! Bízom benne, hogy ízleni fog Nektek is! ;)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...